Exclusieve buitenverblijven

Al in de jaren zeventig realiseerde Brandola Houtbouw haar eerste tuinhuizen. Inmiddels is het bedrijf veel meer dan een houtbouwer, met ook een eigen houthandel en moderne werkplaats voor (prefab) houtobjecten.

Uitdaging

De verbrede focus in diensten maakte het voor opdrachtgevers soms verwarrend: wat zijn jullie nu? Verder was de website gedateerd en niet makkelijk te onderhouden. Werk aan de winkel dus!

Aanpak

Met een positioneringsdocument als blauwdruk zijn er twee afzonderlijke labels naast Brandola Houtbouw gelanceerd. Deze kregen elk hun eigen website. Voor de houthandel ontwikkelden we een gebruiksvriendelijk, custom-made bestelplatform.

We keken met Brandola per bedrijfstak goed naar doelgroepen, behoeftes en de manier waarop waarde wordt toegevoegd. En dachten na hoe je die bedrijfstakken slim positioneert in de regionale markt.

Brandola Houtbouw realiseert exclusieve tuinverblijven, Brandola Houtspecials maakt bijzondere erfafscheidingen, poorten of tuinbanken op maat en Brandola Houthandel levert iedere denkbare houtsoort op maat aan de zakelijke markt.

  • Positionering: De positionering van Brandola is scherpgesteld, wat heeft geresulteerd in een duidelijke splitsing van de drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen.
  • Branding: De huisstijl van Brandola kreeg een subtiele upgrade. Met een verfijndere vormgeving en moderne typografie is het bestaande logo klaar voor de toekomst. De drie labels van Brandola hebben elk een eigen kleurschema, voor optimale herkenning.
  • Online: Voor Brandola Houthandel en Brandola Houtspecials zijn twee afzonderlijke websites gebouwd die de bezoeker volop inspiratie bieden. We maakten het Brandola makkelijk om zelf nieuwe projecten toe te voegen.
  • Online: De webshop van Brandola Houthandel is er één van de buitencategorie. De zakelijke afnemer kan zijn order volledig op maat samenstellen. Technische snufjes als het opslaan van lopende offerte-aanvragen en een bruto-nettoprijsberekening maken de webshop een compleet zakelijk bestelplatform.
/uploads/Projecten/Brandola/merketeers-webontwerp-brandola3.mp4

Samenwerken met Merketeers® voor jouw project?